020 2 141 009

De meestgestelde vragen (en antwoorden) over de nieuwe privacywet

25 april 2018

Over een kleine anderhalve maand treedt de nieuwe privacywet in werking. Er gaat veel wat veranderen en laten we er geen doekjes om winden: het is nogal een complexe aangelegenheid én de tijd dringt. Want wie op 25 mei niet voldoet aan de eisen van AVG/GDPR riskeert hoge boetes. We zetten daarom de meest gestelde vragen en antwoorden voor je op een rij en laten bij de uitleg alle vaktermen achterwege. Wel zo fijn.

Advertenties op LinkedIn: dit zijn de mogelijkheden

25 april 2018

LinkedIn is in de afgelopen jaar enorm gegroeid. Inmiddels telt het medium meer dan 500 miljoen internationale gebruikers en staat het medium op nummer vier in de lijst met meest gebruikte sociale media. Adverteren via LinkedIn kan dus zeker een goede zet zijn, mits je het effectief doet natuurlijk. Optimoose helpt je op weg.

9 essentiële tips om Facebook effectief in te zetten voor je bedrijf

23 april 2018

Facebook is een ideaal medium om je bedrijf nog zichtbaarder te maken. En misschien denk je Facebook al wel onder de knie te hebben omdat je het al jaren privé gebruikt. Maar waar je bij je persoonlijke Facebookpagina grotendeels je eigen regels bepaalt en waarschijnlijk geen targets hebt, gaat dat bij een bedrijfspagina toch net even iets anders. Optimoose geeft je 9 essentiële tips om Facebook effectief in te zetten voor je bedrijf.

We geven je 7 tips om sneller te bloggen

18 april 2018

Een kwalitatief goede bedrijfsblog kan ervoor zorgen dat je online nóg beter gevonden wordt en een echte autoriteit wordt in jouw niche. Nog een voordeel: je hebt bezoekers écht iets te bieden en dat kan weer tot meer verkeer naar je website leiden. 'Zijn er ook nadelen?' horen we je denken. Ja, er is één groot nadeel: schrijven kost tijd. Sneller bloggen is daarom de uitkomst. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

6 tips om je zakelijke sociale mediakanalen optimaal te benutten

16 april 2018

De verschillende kanalen kunnen je bedrijf een ongelooflijke boost geven en voor gratis marketing zorgen. Of nouja, bijna gratis... Want zelfs als je je sociale mediakanalen zelf beheert is een (kleine)investering niet te vermijden. Al is het maar in de vorm van tijd. Tijd is immers... Precies! Wij geven je 7 tips om je zakelijke sociale mediakanalen optimaal te benutten zodat je die investering dubbel en dwars terugverdient.

Zo blijf je continu veranderende applicaties de baas

10 april 2018

Net als je het algoritme van Google helemaal doorhebt, verandert er plotseling iets. Of Slack, die een functie waar jij en je team al helemaal op zijn ingespeeld ineens besluit aan te passen. Dat online applicaties continu veranderen, daar kunnen we niet omheen. Maar waar we wel voor kunnen zorgen, is dat we die continu veranderende applicaties de baas blijven. Wij leggen uit hoe je dat doet.

SEO-tips waarmee je direct aan de slag kunt

05 april 2018

Online gevonden worden, SEO en Google. Drie elementen waar je als bedrijf tegenwoordig niet meer omheen kunt. Je wilt immers online gevonden worden. Nu kun je ervoor kiezen om een externe partij te betrekken, maar je kunt ook zelf (ook als je een leek bent op dit gebied) heel wat bereiken. Optimoose deelt SEO-tips waarmee je direct aan de slag kunt.

Alles wat je moet weten over het nieuwe algoritme van Instagram

03 april 2018

Het populaire social-mediakanaal Instagram heeft een nieuw algoritme. De tijden waarbij het medium de meest populaire berichten bovenaan plaatst zijn daarmee voorbij. Met het nieuwe algoritme krijgen gebruikers zelf meer controle over hun tijdlijn. We vertellen je alles wat je moet weten over het nieuwe algoritme van Instagram.

E-mailmarketing: dit gaat er veranderen met de nieuwe privacywet

29 maart 2018

We gaan nog even door op de nieuwe privacywet die op 25 mei 2018 in werking treedt. Wij begrijpen immers dat het fijn is om alles voor die tijd op orde te hebben. Welke nieuwe regels zijn er, waar moet je extra op letten en wat zijn de consequenties als regels worden overtreden? Genoeg vragen om nog even diep in de regels omtrent e-mailmarketing te duiken.

Met deze tips weet je zeker dat je klaar bent voor de nieuwe privacywet

26 maart 2018

Op 25 mei 2018 wordt de nieuwe privacywet van kracht. We legden in een eerdere blogpost al uit wat er precies gaat veranderen. Nu is het tijd voor actie. Want door die nieuwe wet zal elke organisatie, ook ZZP’ers, aanpassingen moeten maken. Wij helpen je op weg.