Vijf manieren om meer bezoekers op je website te krijgen (zónder SEO)

SEO wordt vaak genoemd als dé manier om meer bezoekers naar je website te trekken. En terecht: het is een effectieve manier die ook op de langere termijn effectief kan zijn (mits je het goed inzet uiteraard). Maar er zijn nog meer wegen die naar Rome leiden, ehh, naar meer bezoekers. We zetten ze voor je op een rij.

Nog heel even over SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization. Het is een strategie waarmee je website online beter gevonden kan worden. Hoe beter je SEO, hoe beter je online gevonden wordt. Hier leggen we alles uit over SEO.

Maar zoals eerder al gezegd: behalve SEO zijn er meerdere manieren over meer bezoekers te trekken.

1. Maak gebruik van e-mailmarketing

Informatieve nieuwsbrieven versturen is een omstreden manier om bezoekers te trekken in de marketingwereld. Mails worden steeds vaker als ongewenst beschouwd en mensen zoeken zelf wel iets op als ze het willen weten. Toch kan het effectief zijn om gebruik te maken van e-mailmarketing om je bereik te vergroten. Het is dan wel zaak dat je interessante mails verstuurd die van toegevoegde waarde zijn én leuk geschreven zijn. Investeren in een goede copywriter is in deze dus geen overbodige luxe.

Zorg voor een klikbaar onderwerp en laat je eigen producten en diensten even achterwegen in de mail (dan wordt het al sneller als reclame gezien). Vertel de lezer iets nieuws, betrek actualiteiten in je mails en geef tips waar jouw doelgroep echt iets aan heeft. Voeg links toe naar jouw website. Benieuwd wat het oplevert? De gemiddelde doorklikrate (klikratio) ligt bij e-mailmarketing op 3.42 procent. Dit lijkt weinig, maar bij Facebook Advertenties is dat slechts 0.90 procent.

Ben je om? Je kunt gemakkelijk een nieuwsbrief opstellen via MailChimp.

2. Ga samenwerkingen aan met influencers

Ze zijn tegenwoordig haast onmisbaar: influencers. Dit zijn mensen die een aanzienlijk bereik hebben en jouw kunnen helpen bij het bekender(er) maken van je website, producten of diensten. Hier bij Optimoose leggen we precies uit hoe je het maximale haalt uit influencer marketing.

3. Bied (kosteloos) hulp aan op fora

Op verschillende fora worden er specifieke vragen gesteld, om uitleg gevraagd en tips gedeeld. Wees actief op deze fora en deel gratis jouw kennis. Zo laat je zien dat je meer weet van een bepaald onderwerp en bereik je de doelgroep die daar meer over wil weten. Vergeet niet te linken naar je eigen website voor meer informatie.

4. Schrijf gastblogs

Door (tijdloze) blogposts te schrijven wordt je website beter vindbaar en draagt bij een hogere bezoekersaantallen. Maar behalve voor je eigen website kun je ook artikelen schrijven voor andere website. Dit worden gastblogs genoemd. Jij deelt je expertise op een andere website en in ruil daarvoor wordt er gelinkt naar jouw site. Zo weet je (bijna) zeker dat de mensen die doorklikken naar jou website interessant vinden wat je te vertellen hebt.

5. Start met een YouTube-kanaal

YouTube heeft zeker 15 miljoen (!) actieve gebruikers per maand en is daarmee, na Facebook, online het grootste sociale platform. Door ook op dit medium waarde te bieden aan lezers, kijkers, bezoekers, (potentiële) klanten, kun je nog meer mensen bereiken. Goed om te weten: video’s maken een tijdrovende klus is. En zoals altijd geldt: doe het goed of niet. Wil je het uitproberen of misschien weet je het al zeker: ik wil ook video’s maken voor mijn bedrijf, maar heb niet te expertise of tijd in huis? Dan is uitbesteden ook een optie zijn.

Kortom:

1. Maak gebruik van e-mailmarketing
2. Ga samenwerkingen aan met influencers
3. Bied (kosteloos) hulp aan op fora
4. Schrijf gastblogs
5. Start met een YouTube-kanaal

Let op: meer bezoekers betekent niet gelijk meer verkopen. Maak gebruik van Google Analytics om te ontdekken hoe gebruikers om jouw website zijn terechtgekomen, welke pagina’s ze bezoeken en waarom sommigen wel voor conversie zorgen. Door goed te analyseren kun je kijken welke onderdelen van je website nog beter kunnen en effectief aan de slag gaan met optimaliseren.

Wil je hulp bij het optimaliseren van je website en je bereik vergroten? Neem gerust (vrijblijvend) contact met ons op. We helpen je graag!

Deze website maakt gebruik van cookies
Cookieverklaring