Zo zorg je dat jouw vacaturepagina gevonden wordt in Google for Jobs

Eindelijk is het zo ver. De nieuwste functie van Google is live in Nederland. Met Google for Jobs gaat Google de concurrentie met Indeed aan. Dat de vacaturetool nu gelanceerd wordt is geen toeval. Door de coronacrisis zijn veel mensen hun baan verloren. Het aantal mensen dat vacatures zoekt is dus de afgelopen maanden flink gestegen. De perfecte tijd voor Google om hun nieuwe tool te introduceren dus. Met deze nieuwe functie kunnen werkzoekenden eenvoudiger en sneller aan een nieuwe baan geholpen worden. Google heeft de functie samen met een aantal partners, zoals Monsterboard, Tempo-Team en Nationale Vacaturebank gelanceerd. Indeed wil echter geen samenwerking met Google. Een vacature die geplaatst is op Indeed wordt dus ook niet weergegeven op de vacaturetool van Google.

Wat is Google for Jobs precies?

De vacaturetool is enigszins te vergelijken met Google Shopping. Waar je bij Google Shopping een widget te zien krijgt met de aanbieder, een foto en de prijs van het product dat je zoekt, krijg je bij deze nieuwe functie vacatures te zien. Je ziet ook nog steeds de bekende vacaturewebsites, zoals Monsterboard of Nationale Vacaturebank, dus je blijft de optie houden om direct naar deze sites door te klikken. Nieuw is de widget van Google, waar je ook drie vacatures ziet staan. Daarbij staat een knop om direct door te klikken naar het nieuwe platform. Hier kun je verder filteren op vakgebied, locatie, werkgever en plaatsingsdatum om zo gerichter verder te zoeken. Je kunt ook reviews over de werkgevers inzien, mochten deze beschikbaar zijn. Op het platform zelf kun je niet solliciteren, maar je zult hiervoor altijd doorgestuurd worden naar een externe website. Als één vacature op meerdere websites vermeld staan, zul je deze op het platform maar eenmaal tegenkomen. Wel staan er dan meerdere knoppen onder om je de keuze te geven op welke website je verder wilt gaan. Vrijwel alle grote vacaturesites worden op het platform weergegeven. Alleen Indeed werkt hier dus niet aan mee.

Hoe komt mijn vacature op het nieuwe platform?

Als bedrijf kun je ook met je corporate of werken-bij site gevonden worden door de nieuwe tool van Google. Een vacature wordt gratis door Google geïndexeerd door middel van structured data. Door dit stukje gestructureerde data kan Google je website beter lezen en gebruiken in filters die nodig zijn om een vacature goed vindbaar te maken. Het gaat bijvoorbeeld om filters over locatie, aantal uren of vakgebied. Maar structured data is niet alleen goed voor Google, maar ook voor Indeed. Om je hierin te verdiepen is dus zeker interessant en nuttig als je goed vindbaar wil zijn. Als werkgever is het natuurlijk het handigst als je makkelijk gevonden wordt door potentiële kandidaten. Hier kan Google for Jobs je zeker bij helpen.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig om jouw vacaturepagina’s beter vindbaar te maken? Neem dan nu contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies
Cookieverklaring